A Jurta Üdülőházak fejlesztése a Morotva-Ligetben

Az MVFC Sportszervező Kft. 188 324 687 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert az „Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése” című pályázati konstrukción, melyből a berettyóújfalui kistérség központjában egy magas minőségű szolgáltatásokat nyújtó üdülőház telep létrehozását valósította meg.

Legfőbb cél a turisztikai fejlődés elősegítése egy olyan színvonalas és tartalmas szolgáltatási kör nyújtásával, amely számos helyi, kistérségi, regionális, országos és nemzetközi hatókörű programhoz és rendezvényhez kapcsolódó szállásigényt kívánja kiszolgálni.

Berettyóújfaluban és a térségben nincs olyan szálláshely, amely elhelyezkedését tekintve versenyképes lenne a Jurta üdülőház teleppel, hiszen jelentős turisztikai attrakciók összpontosulnak a megvalósítási helyszínt nyújtó Morotva Ligetben.

Kiemelt jelentőséggel bír a projekt keretében létrejövő szálláshely kapacitás kihasználtságának növelése mellett a térségi együttműködések kialakítása és fenntartása a desztinációban jelentkező turisztikai aktivitás növelésére.

Az I. osztály besorolású üdülőház telep kialakításával olyan kereskedelmi szálláshely jött létre, amely megfelel a mai kor igényeinek, ugyanakkor lehetőséget biztosít a turisták számára a helyi hagyományok megismerésére, az egészséges életmód gyakorlására, az átlagos tartózkodási idő meghosszabbításával.

A projekt keretében létrejött szálláshely és kiegészítő szolgáltatások:

-              10 darab juta üdülőház, épületenként 2 fő férőhellyel, összesen 20 fős szálláshely kapacitás berendezési tárgyakkal,
-              Szálláshelyek megközelítését biztosító kiszolgáló utak és 10 db parkoló,
-              Kerékpár kölcsönzés,
-              Mosás, szírátási lehetőség biztosítása,
-              WiFi használat,
-              Idegenvezetés,
-              Turisztikai szolgáltatási csomagok nyújtása,
-              Étkezési lehetőség biztosítása együttműködések révén,
-              Szabadidős tevékenységek igénybevételének biztosítása együttműködések révén.

A projektgazda bízik benne, hogy projektje jó példaként szolgál a térségben további beruházások elindításához.

Kedvezményezett:

MVFC Sportszervező Kft.
4100 Berettyóújfalu, Puskin u. 12.